Wie ben ik?


Hier stel ik me aan u voor en kunt u meer lezen over mijn ervaring, missie en visie op het werken en omgaan met Wie ben ik?honden. Na het lezen van deze pagina weet u het antwoord op de vraag: wie ben ik?

Opleidingen en ervaringen
Naast mijn jarenlange ervaring als hondenbaasje van diverse jacht en windhond rassen, het beoefenen van de windhonden rensport en het volgen van diverse kynologische cursussen, ben ik ruim 13 jaar werkzaam geweest als dierenarts assistente. Tegenwoordig leef ik samen met een adoptie hond uit Spanje. Ik heb diverse cursussen gevolgd met mijn Podenco bij Hondenschool Fred Riet. (Opstart cursus, Elementaire Gehoorzaamheid  en Sociale Huis Hond) en heb  les gegeven als kynologisch instructeur bij Hondenschool Fred Riet.

Mijn visie
Een consequente, positieve benadering, zonder gebruik te maken van correctie middelen. Ongewenst gedrag afleren door gewenst gedrag aan te leren. Iedere hond leert en reageert anders, de benadering wordt afgestemd op het individuele karakter en ontwikkelingsniveau van de hond. Het is belangrijk dat een hond zich veilig voelt en weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Een goede balans tussen inspanning en beweging, voldoende rust en structuur zorgt voor een tevreden evenwichtige en blije hond.

Missie
Een kleinschalige hondenservice, gericht op individuele uitlaat en kleine groepsuitlaten. Betrokken, flexibel en verantwoordelijk zijn kernwoorden die bij mij passen. Een duidelijke communicatie met zowel de hond als ook hun eigenaren en het uitwisselen van kennis en ervaringen. Blijven ontwikkelen van kennis en vaardigheden door het volgen van opleiding en cursussen.

Wie ben ik?